Pompoen curry met vis en garnalen

Er lag hier al een een tijdje een pompoen die op moest. Toen ik op zoek ging naar een lekker recept kwam ik een pompoen curry tegen met garnalen. Klonk heerlijk!!

Het recept vergt wel wat voorbereiding. Je moet namelijk eerst pompoenpuree maken (helaas in nederland nog niet in blikjes te koop en vers is natuurlijk veeeeel lekkerder).

Eigenlijk ben je maar 5 minuten bezig met het maken van de pompoenpuree

De pompoenpuree: Je snijdt van een flespompoen een stukje van de top en onderkant eraf en ook 1x over de lengte. Je haalt de pitjes eruit met een lepel, legt de twee helften op een bakplaat. Giet er een beetje olijfolie over en je roostert de pompoen in de oven (175 graden, maar 200 graden kan ook) voor ongeveer 45 minuten. Daarma even laten afkoelen en in de keukenmachine pureren. Goed, je hebt er wel een keukenmachine voor nodig, maar eigenlijk ben je maar 5 minuten bezig met het maken van de pompoenpuree. De pompoen zou je ook kunnen pureren met een staafmixer.

In een hapjespan verhit je twee lepels olie. Je snippert een uitje en perst drie grote tenen knoflook. Je bakt deze op medium vuur totdat het uitje helemaal zacht is geworden.

Voeg de pompoenpuree toe (iets meer dan 500 gram), 2 theelepels gember uit een potje van go-tan, 1 theelepel citroengras – ook van go-tan -, 1 blikje tomatenblokjes, 1,5 theelepel kerriepoeder, 1.5 theelepel garam masala, 1 theelepel kurkuma, 500 ml kipbouillon, 400 ml cocosmelk, 0,5 theelepel zout en sap van een 1/2 limoen. Laat 10 minuten pruttelen op medium/zacht vuur.

Proef en breng op smaak met zout en peper en maak de curry zo pittig als je wilt met chilipoeder. Aangezien ik hoop dat de kids de curry ook gaan eten, heb ik er geen chili in gedaan, maar ook dan is hij ook heerlijk!

Je kan natuurlijk allerlei soorten groente erin doen.

Doe nu de groente bij de curry. Ik heb gekozen voor een geroosterde zoete aardappel (ik schat zo’n 200-300 gram), een paar grote lepels doperwten en wat gesneden worteltjes (200 gram?). De curry laten pruttelen tot de groente net gaar zijn. Je kan natuurlijk allerlei soorten groente erin doen. Denk aan sperziebonen, peultjes, sugarsnaps, paprika, courgette, bloemkool etc

Voeg nu 4 pangasius filets in stukken toe en 400 gram grote ongekookte gepelde garnalen. Zet het vuur op hoog en kook nog eens 5 minuten.

Als de curry tijdens het koken iets te dik wordt, voeg dan gerust wat extra water toe. Ik heb denk ik in totaal 200-300 ml water toegevoegd om de curry wat dunner te maken. Maar dit hangt er helemaal vanaf hoe dik je je curry saus wilt hebben.

Strooi er wat verse koriander over en serveer met witte rijst.

Boodschappenlijst:

  • 1 flespompoen
  • Paar lepels milde olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemberpuree (potje go-tan)
  • 1 theelepels citroengraspuree (potje go-tan)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel garam masala (blikje jonnie boer)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 400 ml cocosmelk
  • sap van een halve limoen
  • 1 blokje kipbouillon
  • Zwarte peper en chilipeper
  • 600-700 gram groente (zoals doperwten, sperziebonen, zoete aardappel, wortels, sugar snaps, peultjes, bloemkool etc)
  • 4 pangasius filets
  • 400 gram grote gepelde garnalen

De curry is voldoende voor 6 personen.

De kids hebben gesmuld! Voor mezelf heb ik er wel een lading chilipoeder bij gedaan en ik miste denk ik wel iets van vissaus. Maar dat is voor de volgende keer!

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.