Fish Pie

Ik ben dol op Fish Pie! Een Engelse vistaart die supersimpel is om te maken en absoluut heerlijk! Je kan er mee varieren met verschillende soorten vis, groente, aardappels en zo de vistaart maken die jij lekker vindt. Die van mij maak ik met broccoli want de kids eten alleen broccoli als ik deze verwerk in schotels of pasta. Gewoon zo van die groene boompjes op een bord krijg ik alleen maar woeste reacties door :-). 

Het recept voor mijn Fish Pie is voor 3-4 personen. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij 1 grote stronk broccoli in roosjes en leg deze in een ovenschaal van 20x30cm (of een ronde van 25cm). Verdeel hierover 175 gram gemarineerde grote garnalen (gepeld) in knoflook, 150 gram surimi stukken en 2 kleine pangafilets (of 1 grote) in grote stukken over de broccoli roosjes. 

In een steelpannetjes smelt 2-3 eetlepels roomboter. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer goed met een garde totdat alle klontjes wegzijn. Voeg 250 ml slagroom toe met 1 blokje visbouillon en blijf roeren op medium-zacht vuur met de garde totdat het mengsel is ingedikt (5 minuten ongeveer). Breng op smaak met een beetje zwarte peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel worchestershiresauce, 2 eetlepels verse peterselie en evt een 1/2 theelepel tabasco of 1/4 theelepel chilipoeder. Giet het mengsel over de vis en broccoli en schep alles goed door elkaar. 

Verdeel 3/4 zak losse rosti (diepvries) over het mengsel met een paar kleine klontjes roomboter en strooi er wat parmezaanse kaas over. Zet de schaal voor 45 minuten in de oven (175 graden). Zet vervolgens de oven op 200 graden en laat de schaal nog 15-30 minuten in de oven. 

Eet smakelijk! 

N.B. Ik gebruik graag pangasius filets voor deze schotel want deze blijft lekker stevig. Je kan natuurlijk ook andere witte vis gebruiken. Bedenk wel dat zalm erg stevig/droog wordt omdat de schotel zolang in de oven gaat. Normaal gezien gebruik ik geen surimi maar de kids vinden het zo lekker. Het is overigens ook erg goedkoop ;-). 

Tip: in plaats van losse rosti uit de vriezer kan je ook aardappelpuree gebruiken. 

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.