Mega vega

100% vegetarisch koken en eten! Veel mensen die niet vegetarisch zijn vinden dit lastig, wat is nu lekker en wat maakt een vegetarische maaltijd nu compleet? De Mega Vega is een vegetarische kookworkshop met gevarieerde tapasachtige gerechten, die heerlijk zijn samen als maaltijd maar ook afzonderlijk als hapje. Kookinspiratie voor wanneer je gewoon trek hebt in een superlekkere vegetarische maaltijd, vegetarische gasten over de vloer hebt of gewoon een keertje geen zin hebt in vlees of vis.

Het menu:

  • Tostadas met aioli, gebakken champignons en geroosterde paprika
  • Groene burgertjes met linzen, doperwten, spinazie en walnoten
  • Boterbonen met gedroogde abrikozen, tomaat en amandel
  • Hartige clafoutis met geroosterde tomaatjes, olijven en geitenkaas
  • Fritatta met spaghettini, ricotta en pecorino
  • Geroosterde groente met zelfgemaakte hummus
  • Caponata – Siciliaanse lauwwarme aubergineschotel met rozijnen en pijnboompitten
  • Gazpacho salade – met tomaat, komkommer, croutons en gekookte eitjes

Het menu staat niet helemaal vast. De gerechten kunnen wijzigen door het seizoen, de verkrijgbaarheid van ingredienten of bepaalde eetwensen van de groep. De helft van het menu kan veganistisch worden gemaakt.

Zijn er diëten/eetwensen? Geen probleem! Er kan overal rekening mee worden gehouden. Maar geef het wel van tevoren door!
Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 1-2 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Mega Vega te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Mega Vega kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.