Spaanse Tapas

Tapas zijn kleine Spaanse gerechtjes, die in cafés in Spanje  bij een drankje worden gegeten. Een tussendoortje, om de tijd tot het (late) diner te overbruggen. Elke regio in Spanje heeft zijn eigen typerende tapas. De laatste jaren wordt het steeds populairder om een aantal tapas als complete maaltijd te eten, zoals je dat kan doen bij de vele tapas tenten in Nederland.

Bij de tapas kookworkshop leren we moderne, originele, maar ook traditionele tapas maken uit de verschillende regios in Spanje. Gezellig kokkerellen! Delicioso!

Het menu:

  • Tostadas met aioli, gebakken champignons en geroosterde paprika (v)
  • Albondigas con manchego – gehaktballetjes met Spaanse schapenkaas en tomatensaus
  • Vispotje met pangasius filet & gamba’s, amandel en tomaat
  • Paella van het land – met kip, chorizo en serranoham
  • Gazpacho salade – met tomaat, komkommer, croutons en gekookte eitjes  (v)
  • Tortilla de Patatas met 3 kleuren paprika’s (v)
  • Gefrituurde kaasballetjes met Salsa Brava (v)
  • Empanadas uit de oven met zoete aardappel, linzen en verse peterselie (v)

Het menu staat niet helemaal vast. De gerechten kunnen wijzigen door het seizoen, de verkrijgbaarheid van ingredienten of bepaalde eetwensen van de groep.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Er kan overal rekening mee worden gehouden. Maar geef het wel van tevoren door!

Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Praktische informatie:
De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, de tapas gerechten worden allemaal tegelijk in 1 gang geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Spaanse Tapas te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Spaanse Tapas kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/bier/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.