Oosterse Verleidingen

Exotische verleidingen uit Vietnam, Thailand, Japan, China en Korea met de bekende kruiden en ingredienten koriander, citroengras, limoenbladeren, gember, knoflook, pepertjes, kokos, Thaise basilicum en ga zo maar door. Hier worden heerlijke curry’s, soepen, rijst, noedels en andere Aziatische gerechten mee bereidt.

Bij deze Oosterse kookworkshop maken we 6-8 verschillende gerechtjes die allemaal tegelijk worden geserveerd, als een soort rijsttafel. Om je vingers bij af te likken!

Het menu:

  • Kantonese gehaktballetjes met Hoisinsaus
  • Thaise viskoekjes met zoete chilisaus
  • Kung Pao kip (met veel rode pepertjes)
  • Groene groente met Teriyaki saus en cashewnoten
  • Noedelsalade met mango en verse kruiden
  • Gebakken rijst met paddestoelen en pinda’s
  • Banh Xeo (Vietnamese rijstpannenkoekjes met garnalen en/of spek)
  • Gele curry met zoete aardappel, spinazie en citroengras

Het menu staat niet vast. Er kan rekening worden gehouden met diëten, bepaalde eetwensen en het seizoen en dan kan het zijn dat bepaalde gerechten worden vervangen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Maar geef het wel van tevoren door, zodat ik er rekening mee kan houden.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel!

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Oosterse Verleidingen te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Oosterse Verleidingen kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.