Moroccan Delight

Wie denkt dat de Marokkaanse keuken alleen maar couscous is, heeft het absoluut mis!  Het is een mysterieuze keuken met uitbundige gerechten, veel noten, zuidvruchten en aparte specerijen, diverse soorten tagines en natuurlijk ook een beetje couscous. Een beetje modern, een beetje uit de tijd van de verhalen van Duizend-en-een-nacht.

Nee, ik ben geen Marokkaanse, maar door een speciale aanvraag een paar jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in deze exotische keuken en ik ben er verknocht aan geraakt!

Het 2-gangen menu:

  • Gemarineerde gamba’s met geroosterde paprika, limoen en honing
  • Geroosterde groente met zelfgemaakte houmous (v)
  • Kruidige lamspasteitjes van filodeeg met een pittige tomatendip
  • Vegetarische pasteitjes van filodeeg gevuld met feta, pompoen en spinazie (v)
  • Boterbonen met gedroogde abrikozen en amandel (v)
  • Kip tajine met aubergine en tomaat
  • Salade van rucola met dadels, schapenkaas en gecarameliseerde walnoten (v)
  • Tabbouleh met tomaat, komkommer en verse kruiden (v)

*****

  • Dubbelgebakken koekjes met zuidruchten, noten en een sinaasappel-cardamom dip

Het menu staat niet vast. Er kan rekening worden gehouden met diëten, bepaalde eetwensen en het seizoen en dan kan het zijn dat bepaalde gerechten worden vervangen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Maar geef het wel van tevoren door, zodat ik er rekening mee kan houden.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 2 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Authentiek Italiaans te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Moroccan Delight kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.