Authentiek Italiaans

Vers, puur & eerlijk koken met recepten uit Bella Italia!

Bij de Italiaanse kookworkshop maken we een overheerlijk 3-gangen diner. Authentieke en originele gerechten uit Piemonte, Toscane, Calabrië en andere Italiaanse streken waarbij het water je in de mond loopt. Vol passie gaan we koken (en eten!) zoals de echte Italianen! La Dolce Vita!

Het menu: 

  • Crostini met geitenkaas en vijgen-walnoottapenade (v)
  • Crostini Panzanella – tomaatjes, paprika, mozzarella & basilicum (v)

*****

  • Polpette al Pomodoro – gehaktballetjes (rund) met verse kruiden en tomatensaus
  • Kip met courgette, zongedroogde tomaat en parmezaanse kaas
  • Siciliaans vispotje met gecarameliseerde venkel, droge martini en tomaat
  • Frittata met spaghettini, ricotta en pecorino (v)
  • Caponata van aubergine, rozijnen en pijnboompitten (v)

*****

  • Citroen tiramisu met limoncello

Het menu staat niet vast. Er kan rekening worden gehouden met diëten, bepaalde eetwensen en het seizoen en dan kan het zijn dat bepaalde gerechten worden vervangen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Maar geef het wel van tevoren door, zodat ik er rekening mee kan houden.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 3 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Authentiek Italiaans te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Authentiek Italiaanse kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.