Indiase Curry’s & Kruiden

Een reis door de bekende en minder bekende exotische gebieden van India, met heerlijke kruiden en specerijen. Overheerlijke curry’s met bijpassende bijgerechten. Een tafel vol met verschillende schaaltjes gevuld met de meest verrukkelijke Indiase gerechten. Een combinatie van de diverse onderscheidende Indiase ingredienten zoals garam masala, koriander, kokosmelk, yoghurt, linzen, rijst en platte broden. Natuurlijk lekker pittig maar de milde versie mag ook hoor 😉

Tijdens de Indiase kookworkshop maken we een menu dat uit 6-8 verschillende gerechten bestaat die allemaal tegelijk worden geserveerd.

Het menu:

  • De klassieker Butter Chicken
  • Garnalen Tikka met verse mango chutney
  • Groente Korma met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten
  • Lamsballetjes met rozijnen en amandel
  • Chapatis platbroodjes met Raita komkommer salade
  • Burgertjes van linzen met erwten, spinazie en verse kruiden
  • Pittige kikkererwten met garam masala

Het menu staat niet vast. Er kan rekening worden gehouden met diëten, bepaalde eetwensen en het seizoen en dan kan het zijn dat bepaalde gerechten worden vervangen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Maar geef het wel van tevoren door, zodat ik er rekening mee kan houden.


Praktische informatie
:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel!

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen
is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Indiase Curry’s en Kruiden te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Indiase Curry’s en Kruiden kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.