Franse Boerenkeuken

Waan jezelf op een landgoed ergens op het platteland in het zuiden van Frankrijk, omringd door lekkernijen, vers gemaakte gerechten, kazen en desserts. Daarna heerlijk uitgestrekt uitbuiken onder een grote oude boom met een goed glas wijn…

Helaas hebben we geen landgoed of die zalige Franse zon. Maar die Franse gerechten kunnen we wel zelf maken! Tijdens de Franse kookworkshop leren we deze gerechten maken uit die overheerlijke boerenkeuken.

Het 3-gangen menu:

  • Tartines uit de oven met gecarameliseerde uien en camembert
  • Croustades met ragout van paddestoelen en verse kruiden

*****

  • Varkenshaas medaillons met appeltjes, rozijnen, calvados en room
  • Poulet au Vinaigre – Kip met azijn! Om je vingers bij af te likken..
  • Gamba’s a la Bouillabaisse
  • Aardappelgratin met zoete aardappel, creme fraiche en gruyere (v)
  • Hartige clafoutis met geitenkaas, olijven en geroosterde tomaatjes (v)
  • Ratatouille a la Remy ? (v)

*****

  • Pot au Chocolat & Pot au Caramel

Het menu staat niet vast. Er kan rekening worden gehouden met diëten, bepaalde eetwensen en het seizoen en dan kan het zijn dat bepaalde gerechten worden vervangen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariers in de groep? Of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem! Maar geef het wel van tevoren door, zodat ik er rekening mee kan houden.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 3 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Franse Boerenkeuken te volgen. Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Franse Boerenkeuken kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.