Hollandsche Liefde

Heerlijk oer-Hollands eten! Door de jaren heen heeft de Hollandse keuken heel wat buitenlandse invloeden gehad. Denk aan de Indische keuken, de Surinaamse keuken en de Marokkaanse keuken. Maar wat is nou echt Hollands van voor die tijd? Ik denk dan aan erwtensoep, stamppotten en vooral heel veel aardappels. Heerlijk maar het kan nog lekkerder! de Hollandse keuken heeft ook echt verrassende gevarieerde gerechten. Hieronder het menu, het water loopt me in de mond!

Het menu:

  • Stokbroodjes uit de oven met geroosterde tomaatjes & Beemsterkaas
  • Hete bliksem taartjes met spekjes

*****

  • Venkel stamppot met gerookte zalm en Hollande garnalen
  • Oud Hollandsche hacheeballen met kruidkoek, donker bier en uien
  • Gestoofde kip met lekker veel Zaanse mosterd en een beetje jenever..
  • Salade van geroosterde bietjes met rucola, hazelnoten en appelstroop
  • Geroosterde groente met een heerlijke Hollandaise saus

*****

  • Appelkruimel met stroopwafels & yoghurt-kaneel room

Zit er een vegetariër in de groep? Dan zal ik mijn best doen om daar rekening mee te houden, hoewel het bij deze Hollandse workshop wel iets lastiger is dan bij de andere workshops. Andere diëten en allergieën kunnen natuurlijk ook doorgegeven worden.

Praktische informatie:

De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken. In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt een of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten. Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 3 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 6 personen tot en met 18 personen is het mogelijk om bij Zalig een kookworkshop Hollandse Pot te volgen.
Zijn jullie met 4-5 personen? Dat is geen probleem maar de kosten blijven voor 6 personen.
Het is helaas niet mogelijk je aan te melden met 1 of 2 personen, groepjes kunnen niet worden samengevoegd.

Ik kan deze workshop elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

De kosten voor een Hollandse Pot kookworkshop zijn € 55 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de drankjes (wijn/fris/koffie/thee) tijdens het koken en tijdens het diner.